Blokkok

Tudatalattink reakciói határozzák meg életünk minőségét és vezetnek a kiegyensúlyozott boldog élethez. A múltban átélt traumáink meg tudják változtatni a jelenünket. Megrekedünk bizonyos helyzetekben és képtelenek vagyunk onnan kilépni.
Életünk során rengeteg olyan kellemetlenség ér bennünket, amelyek a tudat legmélyén raktározódnak el, amikre esetleg már tudatosan nem is emlékszünk, de még évek múlva is mérgezik a testünket. Az ilyen blokkok akadályozzák a test és a lélek szabad energiaáramlását, ez pedig különböző gátlásokat, önértékelési problémákat válthat ki, de akár testi tüneteket is okozhat. Gyakran nem is tudjuk, hogy mi áll mindennapi panaszaink hátterében. Ha oldjuk ezeket a blokkokat, ettől függetlenül a múlt emléke megmarad, de már nem fog negatív érzelmi töltést kiváltani. A tudatalatti tárolja az összes olyan élményünket, amelyekre nem szívesen emlékszünk, mert kínosak, fájdalmasak, stb. Elfelejtjük, vagy elnyomjuk magunkban a saját emlékeinket és érzéseinket, ismeretlenné válnak számunkra, pedig ott vannak, léteznek, működnek és befolyásolják az életünket.
Ezeket a sérelmeket-blokkokat oldani kell, mert így akadályozzuk saját magunkat a továbblépésben és a jobb jövőnk felépítésében.