Palo Santo – Sámán füstölő

Szent Fának is hívják, Peruból és Ecuadorból származik.
Meghatározott időben, és meghatározott mennyiségben vágják le az idősebb fáknak a törzséről, a kéreg bizonyos részéről, úgy, hogy maga az élő fa ne sérüljön meg, mindezt szigorú törvények szabályozzák. Régen az Inkák, tisztító szent füstölőként használták, mert elűzi a gonosz szellemeket és távol tartja az emberektől a rontást, balszerencsét, a rosszindulatot és minden alacsony minőségű entitásokat és energiákat is.

Napjainkban, Peru és Ecuador lakatlan területein és erdőiben élő Sámánok használják különböző rituálék és szertartások alapvető eszközeként, mivel a különleges illatú és erejű füstölő, teljes auratisztító és ördögűző hatású, az egész aurát és energetikai rendszert képes tehermentesíteni és áttisztítani.
A negatív gondolatokat, a rákapcsolódásokat, energialényeket, élősködőket és mindenféle mágia hatását képes megsemmisíteni és közömbösíteni a térben körülöttünk, a test felszínén és a testben is.
Nagyon hatásos még tértisztításra, káros és visszatartó energiaszálak elvágására, energetikai kezelések, masszírozások és szellemgyógyászati oldások levezető, szellemi felfrissítőként és élénkítőként is.

Használata:
Bármikor és bárhol ha használjuk a füstölőt, nyissunk ablakot, szellőztessünk közben, hogy a felszabaduló negatív energiák ne maradjanak bent a lakásban, hanem ki tudjanak menni! Naponta maximum 4 alkalommal ajánlott meggyújtani, rövidebb időre, mert nagyon intenzív, erős és hatékony a füstölő energiája, az aromás illata és a füstje. A fát meggyújtjuk és folyamatos mozgatás mellett izzásban tartjuk, ameddig mozgatjuk a füstölőt, addig ég, vagyis füstöl, különben pár másodperc alatt elalszik. Nem okoz lakástüzet! Vízzel sosem oltjuk el!

Palo Santo füstölő használata videó.